Росія затримала 160 українців на кордоні з Білоруссю - МЗС

Міністерство закордонних справ України повідомило, що російські прикордонники затримали 160 українців, які перетнули білорусько-російський кордон на автотранспортних засобах та рухалися територією Росії. Про це розповіли в прес-службі МЗС.
 
«12 липня 2015 року до Генерального консульства України в Санкт-Петербурзі в телефонному режимі надійшла інформація щодо громадян України, які після перетину автотранспортом білорусько-російського кордону 11 липня ц.р. були затримані прикордонною службою ФСБ Російської Федерації та перебувають у м. Невель Псковської області.
 
За наявною інформацією, у всіх громадян України були вилучені паспорти та без пояснень всім було заборонено подальший рух», - заявили у відомстві.
 
Російська сторона заявила, що українці не можуть в'їжджати в Росію через Білорусь.
 
«Керівник відділення прикордонної служби ФСБ РФ пояснив такі дії російської сторони тим, що громадяни третіх країн не мають права перетинати державний кордон Російської Федерації з Республікою Білорусь.
 
Громадяни України можуть перетинати кордон тільки в міжнародних пунктах пропуску. Оскільки на російсько-білоруському кордоні таких міжнародних пунктів пропуску немає, то громадяни України порушують законодавство РФ», - додали у МЗС.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...