Кулаки російського актора спричинили міжнародний скандал

Висловлювання Олексія Паніна, який побив у Криму водія, розгнівали Міністерство закордонних справ України.
Панін звик розмахувати кулаками у нетверезому стані
Панін звик розмахувати кулаками у нетверезому стані

У Міністерстві закордонних справ вважають, що оцінку образливим висловлюванням російського актора Олексія Паніна повинні дати правоохоронні органи. Про це сказав у четвер директор департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс, повідомляє pravda.com.ua з посиланням на інформагентство "Інтерфакс-Україна".

"Ми вважаємо, що правоохоронні органи повинні дати належну оцінку і вжити необхідних заходів не тільки за фактом вчиненої Паніним ДТП, але і його абсолютно абсурдним і позбавленим здорового глузду висловлюванням (щодо того, що він не в Україні, а в Криму).  Якщо він не знає, в яку державу приїхав на гастролі, правоохоронні органи України досить доступно і переконливо можуть йому це пояснити ", - сказав Перебийніс.

За словами речника українського МЗС, те, що дозволяють собі "представники дружнього нам російського народу" на території України, "не вкладається в жодні цивілізовані рамки".

Як відомо, правоохоронні органи відкрили кримінальне провадження за фактом завдання тілесних ушкоджень українцеві російським актором Олексієм Паніним.

Також обурення України викликали образливі заяви Паніна на адресу кримськотатарського народу й України.

Зокрема, актор заявив, що вважає правильними дії Сталіна, який депортував татар з Криму. Також він заявив, що не вважає Крим частиною України.

Конфлікт у Паніна з українським водієм виник в Алушті у Криму 20 серпня.

«Нам в ж...пу вдарився хлопчик-татарин. А ви ж їх знаєте - татар?! Він сам був винен, але захотів отримати від нас гроші. Я йому сказав, що давайте, мовляв, якось вирішимо, адже на машині навіть подряпин не було. Але він же хлопчик-татарин, я йому дав трішки по морді, і цим все закінчилося», - цитує Паніна lb.ua.

Правоохоронні органи Криму розпочали кримінальне провадження за ст. 125 Кримінального кодексу України (навмисне легке тілесне ушкодження). 

Нагадаємо, що російський актор має клопоти з алкоголем, через котрий неодноразово влаштовував привселюдні бійки. Чи був він тверезим під час автопригоди у Криму належить з'ясувати слідству. 

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.