Російські найманці на Донбасі випробовують новітню зброю

Донбас став для Росії новим майданчиком для випробування своєї зброї та обкатки вояків. Які тільки боєприпаси не застосовують проросійські найманці від фосфорних до новітніх - запалювальних та бронебійних, - повідомляє ТСН.
 
Останнім часом укриття українських військових руйнують за допомогою снарядів, котрі заходять углиб ґрунту й там розриваються. Такі боєприпаси наші солдати називають кротами. Шанси сховатися - мізерні.
 
Дедалі частіше бійці помічають, що їх обстрілюють із доволі рідкісних снарядів - протибліндажних. На місті падіння утворюється величезна яма, об'єм землі, який опиняється назовні, можна заповнити ЗІЛ, розповідають військові.
 
Принцип дії - снаряд заривається на кілька метрів у землю чи бетон і там вибухає. Глибина вирви подекуди складає три метри.
 
Хлопці жартують, що тут такі снаряди їм не страшні, бо бліндажів за рік війни у них немає, ями вириті, а крити нема чим, керівництво досі не забезпечило. Тож військовим доводиться сподіватися на долю.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...