Львівських "беркутівців" змусили на колінах просили вибачення перед українцями (ВІДЕО)

Учора на сцену Львівського майдану вивели близько 100 працівників спецпідрозділу "Беркуту" й змусили їх на колінах просити пробачення, повідомляє Gazeta.ua.

"Наші хлопці охороняють територію "Беркуту", щоб там все було спокійно й не було мародерства, - розповідає член Другої Афганської сотні Ігор Коцюруба. – Десь в обідню пору надійшов дзвінок, що повернулись беркутята й почали бикувати. Хлопці подзвонили нам, Правому сектору, і представникам руху "Варта 1". Ми під'їхали і пояснили, що пташенята мають просити вибачення у народу".

Спецпризначенці приїхали на Майдан двома автобусами у супроводі афганців. Коли вони виходили на сцену натовп кричав "на коліна" і "трибунал". Близько 10 хвилин "беркутівці" не хотіли опускатись. Їхній командир намагався підійти до мікрофону, та натовп відразу заглушував його вигуками "ганьба". Тоді спецпризначенці все ж опустились усі, крім одного.

"Ми ніколи не брали зброю проти власного народу. Коли отримали команду іти на Майдан – ми покидали посвідчення і самостійно поїхали додому. І якщо така ситуація повториться у майбутньому – ми одні із перших готові поїхати на Майдан і стояти із народом. І ми засуджуємо тих, хто вбивав тих людей", - заявив зі сцени керівник спецпідрозділу.

Після цього до мікрофона підійшов "беркутівець", який відмовлявся стати на коліна і розказав, що народ пробачає і навіть не знає за що.

"Їхні вибачення нічого не варті. Вони присягали, а присягу не виконали, навіть, якщо вони втекли з Києва і не стріляли, то втекли, як щурі. А за присягою мали б стати на захист народу", - сказала заплакана старенька жінка.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...