У Лондоні триває форум з питань повернення в Україну вкрадених у держави коштів (ВІДЕО)

Українську делегацію очолюють  міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков та виконувач обов’язків  генерального прокурора Олег Махніцький.

З боку закордонних партнерів у відкритті Форуму з повернення українських активів взяли участь такі високопосадовці як  міністр внутрішніх справ Великої Британії Тереза Мей та генеральний прокурор США Ерік Холдер.

За повідомленням прес-служби МВС України, Арсен Аваков висловив подяку урядам Великої Британії та Сполучених Штатів Америки за ту увагу, що приділяється співробітництву з Україною у цей непростий для неї час, а також за можливість обговорити шляхи подальшої взаємодії між правоохоронними органами цих держав.

"Наше найперше завдання - це не тільки методологія на довгі роки, це жорсткий, неухильний і моментальний імператив: прямо зараз зробити все, щоб заблокувати ці кошти. Це те, чого я чекаю від нашого співробітництва у найближчий час і з чим звертаюся до вас", - підкреслив міністр внутрішніх справ.

За його словами, співпраця правоохоронних органів кількох держав передбачає цілу низку механізмів. Один із них - моментальне порушення необхідних процедур переслідування на території тої країни, де перебувають незаконно виведені з України активи. При цьому механізм взаємодії має передбачати навіть те, що не потрібно буде очікувати, поки в Україні будуть проведені передбачені законодавством процедури.

"Тільки так можна ефективно і швидко досягнути результату: заблокувати ті колосальні кошти, що були виведені з країни", - зазначив Арсен Аваков.

За його словами, правоохоронці поки що бачать лише фрагменти тієї злочинної діяльності, за допомогою якої гроші виводилися з України. Наприклад, у сфері нафтопродуктів об’єм зловживань сягав 25-26 мільярдів гривень або 4 мільярдів доларів на рік. Проте це лише один епізод, а їх насправді є значно більше.

"Вона настільки значна, що в нас не вистачає слідчих для компетентного розслідування. Ви можете уявити об’єми цих грошей. Ці гроші тиснуть. Власники цих грошей сидять у Російській Федерації і роблять все, щоб реставрувати режим", - наголосив Арсен Аваков.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...