Америка кинула нас в найважчу хвилину існування української держави, - командир «Азову»

Командир полку спецпризначення Нацгвардії «Азов», нардеп Андрій Білецький вважає, що Сполучені Штати Америки не мають морального права давати оцінку Збройним силам України або українській державі. Білецький звинуватив США у недотриманні Будапештського меморандуму, за яким Америка виступала гарантом територіальної цілісності України, однак не стала на захист українських кордонів під час захоплення Криму.
 
Про це військовий народний депутат заявив журналістам під час святкування дня звільнення Маріуполя.
 
«Я вважаю, що американцям давати оцінку українським Збройним силам або українській державі взагалі елементарно не морально. Америка – це країна, яка кинула нас у найважчу хвилину існування української держави. Америка – країна, яка мала бути гарантом нашої територіальної цілісності. Якби Америка зробила хоч щось із її ресурсами і можливостями, то можливо нам, полку «Азов», не довелося б брати до рук зброю», - сказав командир полку.
 
Білецький запевнив, що «Азов» звільняв Маріуполь та інші міста Донбасу без підготовки НАТО. Більше того, американці ніколи не тренували «азовців».
 
Нагадаємо, під час обговорення законопроекту про асигнування в галузі оборони палата представників американського Конгресу прийняла поправку, яка забороняє фінансувати та навчати український добровольчий полк «Азов». Таке рішення було прийняте у зв’язку із соціал-націоналістичною ідеологією формування. Ініціював поправку демократ Джон Коньєрс-молодший.
 
У повідомленні прес-служби Конгресу США зазначені факти, взяті з публікацій в англомовних ЗМІ, які свідчать про неонацистську спрямованість «Азову». Зокрема, йдеться про символ «Вольфсангель» на прапорі батальйону та натяки на ідеї расової чистоти. 
 
 
Відео 
0629comua

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...