Українці мають змогу переглянути один з кращих документальних фільмів року

25 червня в широкий український прокат вийшов документальний фільм класика німецького кіно Віма Вендерса «Сіль Землі», повідомляє Cultprostir.
 
Героєм фільму став знаменитий бразильський фотограф Себастьян Сальгадо, який за свою довгу кар'єру фотожурналіста створив виразний портрет сучасного світу, в якому «сіллю землі» завжди були люди, персонажі його фотографій, а  справжня краса таїлася в історії, що живе на знімку.
 
«Вім Вендерс має солідний досвід у документальному кіно, хоча серед глядацького загалу його імідж закріпився, напевно, після фільмів «Buena Vista Social Club» і «Піна». Вендерс знімає фільми про людей, безроздільно відданих своїй справі. Для зйомок він обирає індивідуалістів, пасіонаріїв, відтак фільми народжуються у діалозі талантів першої величини - режисера та його героя. На цей раз героєм Вендерса став інший документаліст - фотограф Себастьян Сальгадо, один з найбільших майстрів свого часу. Їхній діалог - про сміливість художника у стосунках зі світом», - розповіла  Анастасія Сідельник, прес-аташе «Артхаус трафік».

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...