У Львові з'явиться перша книга-альбом про галицьку кухню

Цьогоріч на львівському форумі видавців презентуватимуть унікальну книгу-альбом про цікавинки галицької кулінарії.

Ідея створення книги-альбому «Таємниці галицької кухні» виникла в письменника Юрія Винничука, який вже написав декілька книг про Львів, про каву, про горілку й назбирав багато інформації. За задумом, праця має бути унікальною, адже у ній можна буде не тільки прочитати старовинні рецепти галицьких став, а й побачити сам процес  приготування.

Наповнити книгу довірили відомим галичанам. За їхніми ж переписами. Майже ніхто зі запрошених гостей професійно куховарити не вміє. А тому часто, в процесі приготування страви люди просто фантазують , зазначає один із ініціаторів кулінарного проекту Христина Тузяк. Книга міститиме більше 50 фотосесій галицьких страв, серед яких можна буде відшукати рецепти «полядвиці свинячої по-лемківськи зі секретом», «палюшки цісарські» та багато інших смаколиків.

Кухарів – аматорів шукали по-різному. Через соціальні мережі, власні контакти і через знайомих.  До написання праці таємниці галицької кухні долучилися ведучі «Львівської хвилі» Влодко Лучишин та Андрій Великий, спортсмен Василь Вірастюк, митець Олесь Дзиндра, президент форуму видавців Олександра Коваль. Книгу – альбом планують видати до осені і презентувати у Львові на книжковому ярмарку.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...