Сьогодні – іменини Ольги

24 липня 969, померла Велика княгиня київська Ольга, тому у православній церкві він став днем її вшанування, а заразом Днем Ангела, для всіх, хто носить ім’я Ольга.

Княгиня Ольга була другою християнкою на Русі після Аскольда. Прийнявши християнство у 957 році, вона не зуміла впровадити його у всій державі, але своєю подвижною працею заслужила статус святої. Не без її участі, очевидно, відбувалося виховання внука Володимира, який і впровадив з третьої спроби цю релігію на Русі.

Ольга була дружиною князя Ігоря. Правила Руссю в роки неповноліття свого сина Святослава (до кінця 50-х років X ст.). Упорядкувала збирання данини, організувала опорні пункти київської влади (погости). 957 року відвідала Константинополь, де уклала угоду з імператором Константином VII Багрянородним. Там же в ніч з 17 на 18 жовтня 957 року прийняла християнство, але не змогла зробити його державною релігією.
 

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...