"Сокіл" скрутив в аеропорту "Бориспіль" кримінального авторитета на прізвисько "Клоун"

За інформацією "України кримінальної", Євген Анісімов підтримував "помаранчеву революцію" та симпатизував Арсенієві Яценюку.
Анісім із Божою поміччю зайшов задалеко (фото crime.in.ua)
Анісім із Божою поміччю зайшов задалеко (фото crime.in.ua)

Спецоперацію зі затримання кримінального авторитета відомого під прізвиськом "Анісім" провело Головне управління боротьби з організованою злочинністю МВС України. Його разом із охоронцем затримали в аеропорту "Бориспіль". Бійці спецпідрозділу "Сокіл" блискавично скрутили підозрюваного, то ж ні він, ні охоронець опору не чинили. Затримання відбувалося у рамках розслідування кримінального провадження за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання). Санкція цієї статті передбачає покарання до 12 років позбавлення волі, повідомляє mvs.gov.ua.

Тим часом інтернет-ресурс korrespondent.net із посиланням на видання "Україна кримінальна" зауважує, що затриманий Анісім фігурував у політичних справах, підтримуючи і фінансуючи опозицію під час "помаранчевої революції", а згодом і нібито виборчу кампанію Арсенія Яценюка. Також йому приписують тиск на бізнесменів у Запорізькій області, в тому числі підприємство "Запоріжсталь".

Прізвище затриманого - Євген Олександрович Анісімов. Відомий у певних колах як кримінальний авторитет на прізвисько "Клоун" та "Анісім". Подейкують, що він встановив за собою статус "наглядача" у Запорізькій області. Сам мешкав у Запоріжжі, де регулював питання місцевого бізнесу. Пересувався на чорному джипі з номерами АР 7777.

16 серпня цього року у Запоріжжі серед ночі на повороті вулиці Немировича-Данченка на Набережну авто Анісімова та його охорони обстріляли з двох автоматів. Ні Євген Анісімов, ні супровід з другого авто не постраждали. Тоді Анісімов відкинув версію жірналістів, що цей замах інсценізував він, писало

Тим часом 
crime.in.ua писало, що з 2009 року Анісімов уже постійно шукав зв'язків у Києві.

"То виходив на Присяжнюка (міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк, - ред.), то на Джарти (покійний Василь Джарти був прем'єр-міністром Автономної республіки Крим і мав прямий вихід на Президента, - ред.). Намагався вирішити низку питань через Оксану Білозір, із якою він давно знайомий (Оксана Білозір - екс-нардеп, міністр культури і співачка, - ред.). Вона лобіювала його інтереси на рівні Балоги (Віктор Балога - екс-глава секретаріату Президента, - ред.). Потім він познайомився з Баранником, який був близький із донецьким Іллею (Підтинним, - ред.). І той вивів Анісіма на Іванющенко (Юрій Іванющенко, народний депутат України, фракція Партії регіонів, деякі мас-медіа називають його кримінальним авторитетом Юрієм Єнакіївським, - ред)".

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.