У Пакистані знову відновили смертну кару

Новий уряд Пакистану заявив про кінець мораторію на застосування смертної кари, який запровадили у 2008 році. Сьогодні у в’язницях країни більше 800 засуджени до смерті.

Офіційний представник МВС Умер Хамід заявив, що злочинці, які очікують виконання смертного вироку, відтепер можуть не сподіватися на амністію. Це рішення вже розкритикували правозахисні організації.

За словами міністра, кожен випадок розглядатиметься окремо, для вбивць і терористів помилування не буде. На поблажливість можуть розраховувати, жінки та особи похилого віку.

Речник уряду зазначає, що близько 400 ув'язнених в країні очікує смертна кара, хоча деяких можуть помилувати з гуманних міркувань. Міжнародна правозахисна організація Amnesty International заявляє, що ця цифра значно більша. За інформацією організації, у камерах смертників в Пакистані перебуває 800 в'язнів.

Експерти зафіксували 6 тисяч смертних вироків  в світі щороку. 90% страт здійснюється в шести країнах: Китаї, США, Ірані, Саудівській Аравії, Пакистані та Іраку
 

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.
...