"Свобода" за молоко і сільську кооперацію

Свободівці зареєстрували у парламенті законопроект спрямований на вдосконалення законодавства у сфері сільськогосподарської кооперації, масове виробництво молока та захист інтересів селян.

Депутати-свободівці наголошують, що положення чинного законодавства в галузі кооперації, зокрема закону "Про кооперацію" не відповідають положенням нового Податкового кодексу України. Тому, що зазначені законодавчі акти були ухвалені до того, як Податковий кодекс набув чинності.

Тому такі законодавчі колізії створюють перешкоди в діяльності кооперативів, оскільки дають формальні підстави податковим органам вимагати від кооперативів здійснювати покриття збитків, погашати кредити, виплачувати кооперативні виплати, а також сплачувати податки зі свого прибутку.

Окрім того,  Генеральна Асамблея ООН у резолюції від 18 грудня 2009 року наголосила на необхідності подальшого розвитку кооперативів та закликала уряди переглядати правові й адміністративні положення і вимоги, що регулюють діяльність кооперативів в умовах швидко змінюваного соціально-економічного середовища. Це можливо здійснити шляхом створення рівних умов для діяльності кооперативів разом із іншими комерційними і громадськими підприємствами.

"Сільськогосподарська кооперація завжди відігравала важливу роль у житті українців. Нині кооперація не розвивається належним чином, зокрема й через низку юридичних колізій і неточностей. Наше завдання – зробити усе можливе, аби селянин та права кооперації були захищені законом. Малий і середній виробник – це основа подальшого розвитку села", – наголосив один із ініціаторів законопроекту Ігор Сабій.
 

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.