Шуфрич про друга-Медведчука, свою нелюбов до помаранчевих та ЄС і хвору Тимошенко

Депутат-"регіонал" зізнався, що 10 років присвятив себе усуненню "помаранчевих" від влади.
Шуфрич не втомлюється агітувати за Митний союз (фото job-sbu.org)
Шуфрич не втомлюється агітувати за Митний союз (фото job-sbu.org)

Одіозний для багатьох українців політик-"регіонал" Нестор Шуфрич прикував цього тижня увагу мас-медіа своїми висловлюваннями щодо питання стосунків України з Європейським та Митним союзами. Асоціацію з Євросоюзом Шуфрич настільки не сприймає, що під час закритого засідання Президента Віктора Януковича з фракцією Партії регіонів в кінотеатрі "Зоряний" він пообіцяв розколоти фракцію, якщо його соратники підтримають асоціацію з ЄС. Щоправда, в інтерв’ю "Українській правді" Нестор Шуфрич спростував чутки про створення окремої фракції і натякнув, що його слова перекрутили на замовлення його давнього недруга - глави адміністрації Президента Сергія Льовочкіна.

"У нас не буде доступу, в тому числі і до фінансових ресурсів Європейського Союзу. І нам навіть у 20-річній перспективі ніхто жодних гарантій членства в ЄС не дає. А ми беремо на себе серйозні зобов'язання без усяких прав і гарантій. Я не можу не переживати - чи будемо ми конкурентоспроможні проти інтервенції безконтрольного імпорту, і що отримуємо натомість. А приєднання до Митного союзу - до якого, до речі, днями долучилася і Вірменія - дає нам 10-12 мільярдів доларів економії. 10 років тому я почав агітувати за Віктора Януковича спочатку як за кандидата в президенти, потім за Партію регіонів, потім ще раз за кандидата в президенти. І я завжди говорив про те, що я за інтеграцію в бік Єдиного економічного простору, складовою частиною якого є Митний союз. У мене завжди виникає питання: чому ми зараз повинні об'єднуватися з тими, з ким не змогли це зробити протягом 500, а то й 1000 років? Адже у нас всі територіальні та військові конфлікти були з країнами-сусідами, які увійшли до Євросоюзу і НАТО. А захищалися ми проти них завжди з тими ж народами колишнього Радянського Союзу", - цитує пояснення Шуфрича pravda.com.ua.

Політик також зізнався, що його думка у питанні асоціації з ЄС і вступом до Митного союзу збігається з позицією колишнього лідера СДПУ (о) Віктора Медведчука, який є кумом президента Росії Володимира Путіна.

І збіг цих позицій становить "від нуля до ста відсотків - вибирайте будь-яку цифру", сказав Шуфрич. "Ми з Віктором Володимировичем друзі. Наскільки друзі можуть впливати на мислення один одного? Я думаю, що вплив є", - зізнався він.

Шуфрич також спростував гіпотезу, що Медведчук може запропонувати йому полишити Партію регіонів і створити проект за Митний Союз.

"Я слабо собі уявляю, що Віктор Володимирович (Медведчук, - ред.) підніме це питання. Він мене особисто делегував у 2007 році в Партію регіонів, коли керівництво СДПУ (о) прийняло рішення не балотуватися до парламенту для того, щоби не заважати Партії регіонів боротися з "Нашою Україною". З 1 вересня вся моя діяльність спрямована на те, щоби Янукович переміг у 2015 році. Для мене це завдання, якому я присвятив останні 10 років свого життя - щоби помаранчевих і прооранжевих не було у владі!", - заявив "регіонал".

У питанні ув’язнення Юлії Тимошенко Шуфрич також має окремішню позицію, котра не збігається з його політичними соратниками. Він уважає, що кримінальна відповідальність у вигляді позбавлення волі повинна бути мінімальна. "За будь-які фінансові, економічні порушення, в тому числі і податкові, має бути два підходи - компенсація зі штрафами, а якщо ти не в змозі компенсувати, то йди тоді і відпрацюй свій злочин у державному цеху в закритій зоні", - пояснив Щуфрич.

Шуфрич не вважає Тимошенко симулянткою і переконаний, що вона має проблеми зі здоров’ям. "Я на 100% упевнений, що у неї проблеми зі здоров'ям. Людське ставлення і політична доцільність диктують нам відповідь "потрібно" (відправити Тимошенко на лікування до Німеччини, - ред.)", - сказав Шуфрич. 

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...