Європарламент указав Москві на місце

Депутати Євросоюзу проголосували за резолюцію, у котрій засудили тиск Росії на Україну.
Поляризації думок у ЄП майже не було (фото zerowasteeurope.eu)
Поляризації думок у ЄП майже не було (фото zerowasteeurope.eu)
Європарламент підтримав резолюцію, що засуджує тиск Росії на країни Східного партнерства. Резолюцію підтримала проста більшість під час сьогоднішнього голосування у Страсбурзі в рамках пленарного засідання Європейського парламенту.
 

Напередодні голосування в ЄП відбулися дебати з цього питання. Депутати розкритикували позицію Москви й висловилися за підтримку країн Східного партнерства.

 

"Європейський парламент підкреслює відповідальність ЄС захистити країни Східного партнерства, які були піддані відкритому, тривожному й зростаючому тиску Росії, спрямованого на те, щоб утримати їх від асоціації з ЄС, і просить Єврокомісію й Раду ЄС виступити з конкретними й ефективними заходами для підтримки країн-партнерів", - цитує резолюцію pravda.com.

 

У резолюції зазначено, що економічна співпраця країн Східного партнерства з Росією вигідна для всіх зацікавлених сторін, а всі торговельні суперечки повинні бути вирішені згідно з правилами і зобов'язаннями, прийнятими в рамках СОТ.

 

"ЄС готовий допомогти партнерам у їхніх зусиллях з інтеграції за допомогою тимчасового застосування відповідних частин Угоди про асоціацію й глибоку та всеосяжну зону вільної торгівлі з моменту її підписання", - йдеться у резолюції.

 

"Євросоюз готовий розморозити після підписання або парафування відкладені кредити й програми допомоги, продовжувати вживати заходи, спрямовані на спрощення візового режиму й перспективу впровадження безвізового режиму", - зазначено в резолюції.

 

"Європарламент рішуче підкреслює, що вільний вибір країн Східного партнерства, який у жодному разі не впливає негативно на торгівлю з Росією, не повинен змушувати їх зустрічатися з такими наслідками, як торговельні заходи, візова політика, мобільність працівників, втручання в заморожені конфлікти й інші, причому рішуче відкидає підхід гри в нульову суму, як парадигму ЄС і стосунків Росії з країнами Східного партнерства", - йдеться резолюції.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...