Російська влада розглядає державність України як виклик - Палій

Російський телеканал "Росія 24" своїм антиукраїнським проектом лише підтверджує факт інформаційної війни Росії проти України. Таку думку у коментарі ІА "Грім" висловив політолог Олександр Палій.
(фото vkurse.ua)
(фото vkurse.ua)

"Проект державного російського телебачення "Росія 24" на тему євроінтеграції України можна розцінювати як інформаційну атаку на Україну з боку Росії. Таким чином, Кремль вирішує два варіанти питань. Перший варіант, перша мета такої політики – тиск на Україну, на українську громадську думку, другий – психотерапевтичний, який полягає у самозаспокоєнні російської громадськості, намаганні пояснити російській громадськості, чому від Росії всі тікають, причому чим далі, тим більше", – зазначив експерт.

Політолог також зазначає, що Москва веде інформаційну війна проти Києва впродовж усього часу української незалежності.

"Власне кажучи, інформаційна війна триває з першого дня проголошення незалежності України. Ця війна проходить з перемінним успіхом, тобто то підсилюється, то послаблюється, але її суть не змінюється", – переконаний Палій.

І додає, що Росія ставить собі за мету боротьбу з українською державністю.

"У такий спосіб Росія хоче поставити під сумнів державність України. Теперішня російська влада розглядає державність України як виклик і як те, з чим незмінно потрібно боротися. Відтак, російські ресурси витрачаються на боротьбу з Україною і ми бачимо як змінилася позиція Росії за останні двадцять років. А телеканал "Росія 24" показує цю динаміку змін у зовсім іншому світлі", –  зауважив аналітик.

На його думку, такі дії з боку Кремля переводять Росію в категорію регіональної держави.

"По суті Росія в цих суперечках з сусідами переходить з категорії глобальних у категорію регіональних, непередбачуваних держав, яка має туманну перспективу. Це все є наслідком того, що Кремль витрачає усю свою енергію на дрібниці", – резюмував Палій.

Нагадаємо, що державний російський телеканал "Росія 24" запустив щоденний проект на тему євроінтеграції України під назвою "Развод по-украински". В межах програми російські політологи порівнюють євроінтеграційний шлях України із турецьким варіантом, а також переконують, що Україна - не потрібна Європі, що "її туди ніхто не кличе", тому угода про асоціацію України та ЄС -  лише міф. 

 

Підготував Андрій Степанов

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.