Нардеп про вибух в озері: "До кордону із Польщею ракета не долетіла 1,5 кілометри - уявіть, що би було!?"

Василь Пазиняк дякує Господу, що ракета не долетіла до території Польщі та не призвела до людських жертв.
Василь Пазиняк опитав мешканців трьох сіл (фото ukrnews24.com)
Василь Пазиняк опитав мешканців трьох сіл (фото ukrnews24.com)

Народний депутат України від 122-го виборчого округу Василь Пазиняк учора ввечері відвідав на прохання виборців три села, що розташовані неподалік озера біля села Грушів Яворівського району Львівської області. Нагадаємо, 1 жовтня у тамтешній водоймі пролунав потужний вибух. Член ВО "Батьківщина" намагався з’ясувати причини надзвичайної події, що у часі збіглася із проведенням підсумкових навчань армійських підрозділів за участю Президента України Віктора Януковича на Яворівському полігоні. Для цього він спілкувався із мешканцями Грушева, Колониць та Щеплотів.

У коментарі кореспондентові ІА "ГРІМ" Василь Пазиняк зізнався, що люди не бачили падіння самої протитанкової ракети, але всі в один голос стверджують, що чули потужний вибух, від якого забриніли шибки у вікнах.

"Одна бабуся розповідала, що перед вибухом присипляла внука і сама прилягла поруч. Від вибуху вони обоє аж крикнули. Хоча їхня домівка була приблизно за два кілометри від озера. Штука, яка летіла, впала в озеро метрів 50 від берега. Після падіння великий стовп води здійнявся, а згодом із поверхні повалив густий дим. Ще через якусь мить на поверхню почала спливати риба, яку потім збирали місцеві люди. Риби було не дуже багато, бо, за свідченнями рибалок, крупну розірвало і на поверхню вона не сплила", - поділився почутим народний депутат України.

На думку Василя Пазиняка, цей випадок засвідчує, що українська армія повинна бути у колективній безпеці.

"П’ять років тому, коли стояло питання про план дій щодо членства в НАТО, якщо би тоді Партія регіонів не блокувала трибуну Верховної Ради три місяці, сьогодні би ми мали прекрасну боєздатну армію. Бо коли на полігоні відбувалися навчання за участю миротворчих сил НАТО, ніколи ще подібних інцидентів не виникало. Якщо армію недофінансовують, якщо вона не проводить постійно військових навчань, то такі помилки можуть траплятися, але це є неприпустимо. Адже могло постраждати цивільне населення. Уявіть собі, що би було, якщо, не дай, Боже, ця протитанкова ракета упала би на суші чи на дамбі озера-водосховища! Або ж долетіла до Польщі, бо це сталося за півтора кілометри від державного кордону - міг би виникнути міжнародний скандал. Але, слава Господу, що Він її зупинив в озері та все обійшлося без людських жертв", - каже Василь Пазиняк.

Народний депутат підтвердив, що на місці працюють слідчі прокуратури, але через пізній час він їх не застав. Також до села приїжджали кілька знімальних груп українських телеканалів. Рибалки, які протягом трьох тижнів мешкали у наметах на березі водойми, дуже перелякалися. Казали, що вони народилися в сорочках. 

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.