Українські євреї чубляться у суді через акції та 100 мільйонів доларів для Кучми

Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов заперечують, що вони володіли акціями Криворізького залізорудного комбінату на користь Пінчука.
Кучма і Пінчук добре попрацювали на свої кишені (фото pinchukfund.org)
Кучма і Пінчук добре попрацювали на свої кишені (фото pinchukfund.org)

Про це йдеться у роз'ясненнях Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова за позовом Віктора Пінчука у Високому суді правосуддя в Лондоні, копії яких має pravda.com.ua. 

У документах, які має "Українська правда", Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов стверджують, що купували акції Криворізького залізорудного комбінату на користь Рината Ахметова.

Окрім цього відповідачі обвинувачують Віктора Пінчука у використанні своїх зв'язків з Леонідом Кучмою у приватизаційних конкурсах "Укррудпрому", Нікопольського заводу феросплавів, а також одержання матеріальної вигоди за керування Публічною акціонерною компанією "Укрнафта". 

Коломойський і Боголюбов також стверджують, що в 2003-2004 роках передали Пінчуку 100 мільйонів доларів США на витрати виборчої кампанії Леоніда Кучми, який збирався балотуватися на третій строк президентства.

У березні цього року Пінчук звернувся до Високого суду правосуддя в Лондоні (High Court Of Justice) з позовом до Коломойського й Боголюбова.

Позов поданий у зв'язку з порушенням ними контрактних зобов'язань і зобов'язань довірчого управління по акціях ВАТ "Криворізький залізорудний комбінат".

Пінчук просить суд визнати, що відповідачі тримають акції КЗРК у довірчому управлінні на його користь і вимагає від них передати йому ці акції, а також компенсувати збитки за невиконання відповідачами контрактних зобов'язань і зобов'язань довірчого управління щодо акцій КЗРК.

 

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...