У Раду обрали екс-російського мільярдера Новинського

Севастопольці проголосували за кандидата, який лише рік є громадянином України, а його статки, згідно рейтингу, опублікованого «Корреспондентом» у листопаді 2012 року, оцінюються у 3,3 млрд. доларів.

На проміжних виборах до Верховної Ради в 224 окрузі в Севастополі переміг Вадим Новинський. Такі результати обробки 100% протоколів.

Новинський набрав 53,41%, комуніст Василь Пархоменко – 32,19%, самовисуванець Василь Зеленчук – 6,42% і єдиний кандидат від опозиції Дмитро Білоцерковець – 3,35%.

Сайт ЦВК інформує, що за узагальненими попередніми даними  активність виборців на момент завершення голосування становила 23,91 %. Для порівняння, активність виборців на 20 годину у цьому окрузі у день голосування з чергових виборів народних депутатів України 28 жовтня 2012 року складала 50,83 %.

Як відомо, 7 липня на 224 окрузі в Севастополі відбулися проміжні вибори народного депутата на місце Павла Лебедєва, який став міністром оборони.

Коментар:
  Як прокоментувала Грім.ua виконавчий директор ЛОГО Комітету виборців України Оксана Дащаківська, Закон України «Про вибори народних депутатів України» не дає чіткого розуміння, що кандидат повинен бути громадянином України не менше 5 років. Йдеться лише про те, що кандидат повинен проживати на території України не менше 5 років, можливо навіть не в статусі громадянина.

Таким чином, ЦВК виходячи з таких положень закону – прийняла рішення про реєстрацію Вадима Новинського кандидатом.

Нагадаємо, що подібні питання, що тлумачення даної норми закону виникали і у 2012 році на чергових виборах до парламенту, зокрема, щодо проживання на території України кандидатів в депутати Андрія Шевченка та Віталія Кличка.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.