11-річна українка створила мультфільм, який став найкращим у світі

На Міжнародному дитячому кінофестивалі анімаційних мультфільмів, що відбувся в німецькому Дрездені, перемогла короткометражна стрічка "Оля- ля" Дарини Котелянець зі села Петрик Літинського району Вінницької області, повідомляє donbass.ua.

Кращому кінематографістові світу лише 11 років. Дівчинка створила мультик про свою корову Зірку.

"Мультиплікатори пропонували придумати мультфільм про якесь убивство. Я відмовилася. Задумала зробити анімацію про собак і притулок для них. Мені сказали, що це нецікаво і не пройде конкурс. Тоді я вирішила скласти сценарій про свою корову Зірку. Тему затвердили - такого в Європі ще не бачили", - розповіла Котелянець.

Дівчинка два дні ліпила героїв мультика зі шматків пластиліну і робила безліч фотокадрів, а потім тиждень монтувала мультфільм.

"Вийшло так: Зірка виходить пастися на поле. Всюди квіти. Корова починає їх їсти, покривається ними. Потім у кадрі з'являюся я з дійничкой і дою кольорове молоко. З нього виходить на небі веселка. До мультику склала кілька рядків пісні. Мама сказала, що мультик класний. Коли почула, що я перемогла, кричала від щастя. Учасники з інших країн показували про вампірів, вбивства, трансформерів. Але судді вибрали веселу анімашку", - додала Даринка.

До слова, дівчинка готова продати свій тріумфальний мультфільм за 20 тисяч гривень.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.