Янукович попросив силовиків контролювати виплату зарплат

На невиплату заробітних плат на підприємствах мають реагувати правоохоронні та контролюючі органи.
Правоохоронці боротимуться із невиплатою зарплат (фото vpoltave.pl.ua)
Правоохоронці боротимуться із невиплатою зарплат (фото vpoltave.pl.ua)

Президент України Віктор Янукович наголошує на важливості ліквідації в Україні такого ганебного явища як заборгованість по заробітній платі. Про це Глава держави сказав, виступаючи на урочистостях з нагоди Дня працівника соціальної сфери, повідомляє president.gov.ua.

"Найперше і головне завдання - ліквідувати або суттєво зменшити масштаби проблем, що дістались нам у спадок з кризових 90-х років минулого століття. Йдеться, насамперед, про таке ганебне явище як заборгованість по заробітній платі", - сказав Віктор Янукович.

За його словами, незважаючи на вжиті кроки, заборгованість не перший рік коливається біля позначки в 1 мільярд гривень. На переконання Президента, старі інструменти та підходи, перш за все адміністративного характеру, вже вичерпали себе, і для розв'язання цієї проблеми треба шукати та впроваджувати нові механізми.

"Особливо непокоїть ситуація, коли зарплату не платять працюючі підприємства, які випускають і реалізовують продукцію, але не вважають за потрібне розрахуватися з тими, чиїми руками ця продукція зроблена", - зазначив Віктор Янукович, додавши, що на кожен такий випадок повинно бути відповідне реагування, зокрема правоохоронних та контролюючих органів.

Як підкреслив Глава держави, далекою від розв'язання також є проблема законодавчого врегулювання боргів по зарплаті для підприємств, давно визнаних банкрутами.

"Нормативно-правового вирішення потребує питання зростаючої заборгованості підприємств з відшкодування пільгових пенсій, достроково призначених особам зі шкідливими умовами праці", - наголосив Президент.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.