Голові СБУ загрожує звільнення за те, що пхав носа не в свої справи, - джерело в ПР

Олександр Якименко може залишити посаду голови Служби безпеки України після Вільнюського саміту , повідомило джерело у фракції Партії регіонів.
Олександр Якименко може позбутися посади через Арбузова (фото tvi.ua)
Олександр Якименко може позбутися посади через Арбузова (фото tvi.ua)

За його словами, причиною відставки Якименка є серйозні конфлікти з іншими представниками так званої "президентської Сім'ї", зокрема, з віце-прем'єром Сергієм Арбузовим. Джерело розповіло, що нібито Арбузов був украй незадоволений тим, що силовики спробували втрутитися у сфери, які він курує, і той поскаржився на дії спецслужб Президентові. А Віктор Янукович у конфлікті став на бік Арбузова, пише nr2.com.ua.

"Так, я вже не раз чув інформацію про те, що Янукович збирається знімати Якименка. А все тому, що в команді самої Партії регіонів, всередині самої Сім'ї йдуть серйозні розборки, переділ сфер впливу. Не секрет, що за кожною областю, сферою, галуззю закріплені "свої". Враховуючи їхні поняття, якщо хтось не ділиться, то він знімається. Це кухонні розборки Януковича. Це підтверджує арешт Анісімова - відвертого бандита, свого раніше Маркова. Але такі чутки про відставку Якименка справді ходять", - сказав депутат Верховної Ради від "Батьківщини" Володимир Яворівський.

Із ним згоден колега по фракції Роман Забзалюк.

"Ця інформація - серйозний витік з оточення Януковича. Я думаю, що такі чутки щодо Якименка, плюс інформація про це в ЗМІ, має реальні підстави. Адже вони всі живуть "по поняттях": в упряжці Сім'ї тримають тільки угодних людей. Як тільки не "під козирок", від них позбуваються. Головне тут - фінансове збагачення, тому таке перетасовування людей, того ж голови СБУ - мене не здивує", - заявив депутат.

А тим часом, колишні керівники СБУ, хоч нині і представляють опозицію, про можливі ротації в спецслужбі говорити з журналістами не хочуть.

Так, Олександр Турчинов, який очолював відомство в часи прем'єрства Юлії Тимошенко, сказав:

"До мене не доходила інформація про те, що Якименка звільнять. Але, почувши від вас, я про це дізнаюся. Це цікаво, це важливо".

 

Його колега по депутатському корпусу , член "УДАРу" і екс -голова СБУ при президентові Вікторові Ющенку Валентин Наливайченко також додав:

"Я не чув про це. Але те, що сьогодні СБУ не займається прямими своїми обов'язками щодо забезпечення безпеки, а чисто внутрішніми питаннями, задовольняючи чиїсь конкретні інтереси, в цьому немає сумнівів".

 

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...