Грузія затвердила склад нового уряду

Склад кабінету міністрів залишився майже незмінним, більшість міністрів уряду Бідзіна Іванішвілі залишилися на своїх місцях. Новим прем'єр-міністром став Іраклій Гарібашвілі.
Новий керівник уряду Іраклій Гарібашвілі (фото vestikavkaza.ru)
Новий керівник уряду Іраклій Гарібашвілі (фото vestikavkaza.ru)

Як повідомляють РИА Новости Парламент Грузії на надзвичайному засіданні в середу висловив вотум довіри новому уряду на чолі з Іраклієм Гарібашвілі і поданій ним урядовій програмі "Для сильної, демократичної, єдиної Грузії".

За висловлення довіри проголосували 93 депутатів, проти - 19.

Для вираження довіри прем'єр- міністру, кабінету міністрів і урядовій програмі було потрібно проста більшість голосів депутатів. Всього в парламенті Грузії 150 місць, з яких 85 займають представники правлячої коаліції "Грузинська мрія". У партії колишнього президента Михайла Саакашвілі "Єдиний національний рух" 52 місця, інші 13 депутатів - позафракційні .

Склад кабінету міністрів залишився майже незмінним, більшість міністрів уряду Бідзіна Іванішвілі залишилися на своїх місцях. Новий керівник з'явився лише у міністерства внутрішніх справ, так як до останнього часу цей пост займав Гарібашвілі. Главою МВС став керівник головного управління поліції Тбілісі Олександр Чікаідзе.

 

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.