Путін не проти тристоронніх переговорів щодо подальшого майбутнього України

Росія готова взяти участь в тристоронніх переговорах з Україною і Євросоюзом про можливі наслідки для України від підписання Угоди про асоціацію.
фото avdet.org
фото avdet.org

Про це сьогодні на засіданні Російських літературних зборів в Москві заявив президент Росії Володимир Путін, передає Укрінформ.

"Віктор Федорович Янукович сформулював позицію, згідно з якою він пропонує провести переговори втрьох, - Європа, Україна, Росія. Він вже говорив про це неодноразово. Ми "за", але тільки до ухвалення рішення. Як же ми можемо вести переговори з тих питань, які вже узгоджено і прийнято. Яка ж наша роль в цих переговорах? Вона нульова тоді", - сказав Путін.

За його словами, Росія не проти підписання Україною Угоди про асоціацію з Євросоюзом, проте якби Київ вступав в НАТО, то в цьому випадку Москва висловилась би проти.

Крім того, Путін вважає, що євроінтеграція України несе в собі економічні загрози, пов'язані з тим, що Україна і Росія знаходяться в одній зоні вільної торгівлі.

"У будь-якому разі, яке б рішення не прийняло українське керівництво, український народ, ми у будь-якому випадку зберігатимемо якість наших гуманітарних зв'язків. Але в економічній сфері ми просто вимушені будемо захищати свої інтереси, от і все", - сказав президент Росії.

А рішення українська влада, тим часом, вже прийняла: йдеться про офіційне призупинення підготовки до підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом, розпорядження про що ухвалив сьогодні уряд. До речі, в тому ж розпорядженні згадуються і тристоронні переговори, про які говорив Путін.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...