Львівські студенти мітингували під консульствами європейських країн

Сьогодні кілька сотень львівських студентів прийшли під стіни генеральних консульств Польщі та Чехії, а також почесних представництв країн Європейського союзу. Мітингувальники висловили вдячність європейським представництвам за підтримку інтеграційних прагнень словами подяки.
(фото facebook.com/euromaidanlviv)
(фото facebook.com/euromaidanlviv)

Після короткої акції представників студентства запросили у приміщення консульства, де вони передали своє звернення польською мовою. Це звернення студенти переклали дев’ятьма мовами. Про це повідомив кореспондент ІА "Грім".

"У час політичного свавілля, нехтування громадянськими правами і свободами, зросійщення історії й культури українського народу, в час намагання ввести цілу країну в економічну стагнацію, тотального порушення прав людини, ми, студентська спільнота, звертаємось з проханням про допомогу, яка нам потрібна", – йдеться у зверненні.

Мітингувальників зустрів Генеральний консул Польщі у Львові Ярослав Дрозд, який у своєму зверненні побажав, щоб українська молодь добилась бажаного. За словами генерального консула консула, йому подобається студентська активність.

"Мені подобається студентська активність, я не боюсь студентів, адже я професор Кардинала Вишинського у Варшаві. Дуже люблю студентів, бо вони по новому дивляться на життя", - зазначив Ярослав Дрозд.

Зазначамо, студентський страйк продовжується. За даними координаційного штабу сьогодні на львівському майдані перебувало близько 10 тисяч молодих людей.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.