Захарченко побачив у діях опозиціонерів, які складають список "ворогів Євромайдану", склад злочину

У складанні списків "ворогів Євромайдану", чим зараз займаються деякі політичні сили, за чинним українським законодавством, несуть в собі склад злочину.
(фото dt.ua)
(фото dt.ua)

Про це сьогодні заявив міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко, передає УНН.

"Сьогодні у виступах політиків з'явилися заклики до складання списків ворогів ЄвроМайдану, що не виключає можливості вираження проти них або їхніх родичів погроз. У цьому переліку судді, працівники "Беркута" та багато інших посадових осіб. Відповідно до чинного законодавства, подібні погрози вже є самостійним складом злочину і такі дії тягнуть за собою кримінальну відповідальність", -
заявив В.Захарченко.

Заява Захарченка не є випадковістю, адже сьогодні УДАР почав створювати люстраційний список ворогів Євромайдану.

В Києві та інших містах України вже більш як два тижні тривають акції громадських активістів та опозиції під загальною назвою Євромайдан, котрі були спровоковані рішенням уряду про призупинення євроінтеграції від 21 листопада.

Після того, як в ніч з 29 на 30 листопада бійці спецзагону міліції "Беркут" жорстоко розігнали мирну акцію протесту на Майдані Незалежності, громадянські акції Євромайдану переросли в політичний протест. Опозиція закликала людей на Майдан і оголосила про загальнонаціональний страйк.

Серед основних вимог опозиції - відставка уряду Миколи Азарова, а також дострокові президентські та парламентські вибори.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...