24 січня в Україну вперше привезуть Дари волхвів зі святої гори Афон

З 24 по 30 січня у Києво-Печерській лаврі перебуватиме церковна святиня - Дари волхвів, яку привезуть зі святої гори Афон.
фото unn.com.ua
фото unn.com.ua

Про це сьогодні на прес-конференції розповів прес-секретар предстоятеля УПЦ протоієрей Георгій Коваленко, передає УНН.

“З 24 по 30 січня у святій Києво-Печерській лаврі будемо зустрічати Дари волхвів - різдвяну реліквію, біблійський артефакт, святиню. Кожен з нас зможе помолитися біля святині новонародженому Хресту Спасителю, вклонитися Богу”, - розповів представник Києво-Печерської лаври.

Розповідаючи про історію святині, Г.Коваленко нагадав, що у Євангеліє говориться, що волхви прийшли зі Сходу і принесли новонародженому Хресту в дар золото, як царю, ладан, як богу, смирну, як людині, якій суджено було постраждати і померти.

Саме тому, як розповів протоієрей, кожному з нам необхідно принести свої власні дари Богу.

“Золото чистого і благочестивого життя, ладан нашої щирої і теплої молитви та смирну пам’яті про тлінність земного і віру у перемогу вічного”, - пояснив він.

Г,Коваленко зазначив, що святиня перебуватиме в Успенському соборі Києво-Печерської лаври. Зустрічати її будуть 24 січня орієнтовно о 16:30. Допускати до святині будуть з 6 години ранку орієнтовно до 23:00-00:00. Проте, за його словами, за потреби буде організований допуск віруючих у нічний час.

Він наголосив, що святиня перебуватиме в Україні вперше, а переговори про привезення її до Києва велися протягом 10 років.

Як повідомляв УНН, культовий експонат доставлять до України. Безцінні дари будуть доступні для поклоніння у Свято-Успенській Києво-Печерській лаврі з 25 по 29 січня.

До цього реліквію представили у Храмі Христа Спасителя в Москві, куди прийшло понад 130 тис. вірян.

Відзначимо, що релігійна святиня вперше за 500 років покинула знаменитий Афонський чоловічий монастир в Греції.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...