Убиті на Євромайдані загинули не від зброї міліції - МВС

Причиною смерті обох чоловіків стали вогнепальні поранення. Набої, якими завдані ці тілесні ушкодження, на озброєнні міліції не перебувають. Слідчими в числі інших розглядається версія скоєння вбивств з метою спровокувати ескалацію конфлікту та виправдати застосування зброї мітингувальниками.
фото portal.lviv.ua
фото portal.lviv.ua

Про це повідомив перший заступник начальника Головного слідчого управління МВС України Віталій Сакал, повідомили у mvs.gov.ua.

За його словами, у МВС підтверджують 2 факти смертей, про які надійшли повідомлення до правоохоронних органів від учасників масових заворушень на вул. Грушевського в м. Києві.

У першому випадку загиблим є 20-річний мешканець Дніпропетровщини Сергій Нігоян, у другому – 25-річний громадянин Республіки Білорусь Михайло Жизневський. Експерти встановили, що обидва молодика загинули внаслідок вогнепальних поранень.

У Сергія Нігояна виявлені тілесні ушкодження від 2 проникаючих сліпих дробових поранень грудної клітини з пошкодженням легень та серця, а також непроникаюче поранення у скроневій ділянці голови. Смерть МихайлаЖизневського настала від наскрізного вогнепального поранення грудної клітини з пошкодженням аорти в області серця.

У першому випадку поранення спричинені картеччю на основі сплаву свинцю, у другому – мисливською кулею.

Набої, якими завдано тілесних ушкоджень обом загиблим, на озброєнні підрозділів відомства не знаходяться та міліцією не використовуються. Крім того, працівники міліції та військовослужбовці внутрішніх військ, які несуть службу з охорони громадського порядку, перебувають там без табельної вогнепальної зброї, – підкреслив Віталій Сакал.

"Таким чином, з урахуванням отриманих даних слідчими в числі інших розглядається версія скоєння вбивств з метою спровокувати ескалацію конфлікту та виправдати застосування зброї мітингувальниками. Підтвердженнями права на існування цієї версії слугують численні відеоматеріали з відкритих джерел, де зафіксовані люди з вогнепальною зброєю", - йдеться у повідомленні.

 

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.
...