Сьогодні презентують єдиний роман Чарлі Чапліна

Опубліковано єдиний роман Чарлі Чапліна "Вогні Рампи", який ліг в основу його сюжету однойменного фільму. Його презентація відбудеться сьогодні, в Британському інституті кінематографії.
фото Чарлі Чапліна
фото Чарлі Чапліна

Довгий час рукопис, який зберігався у Швейцарії, в 2002 році передали співробітникам болонської сінематеки, які змогли оцифрувати її і відновити разом з біографом Девідом Робінсоном, повідомляє gazeta.ua..

У книзі розповідається історія лондонської танцівниці Терези, яка вирішує вчинити самогубство після того, як їй доводиться залишити свою кар'єру через хворобу. Її рятує комік Кальверо, у якого теж настає важкий період. Ідея цього роману прийшла Чапліну після того, як він відчув, що втратив любов глядача. Він був записаний секретарем Чапліна в 1948 році. Твір буде видано разом з есе Робінсона про історію створення фільму "Вогні рампи", який вийшов на екрани в 1952 році.

"Вогні рампи" в 1953 році був номінований на "Оскар" в категорії "Кращий оригінальний драматичний запис". Тоді фільм не отримав нагороду, однак пізніше, майже 20 років тому, у 1972 році робота все ж була відзначена членами американської кіноакадемії. Книгу вже можна придбати на сайті болонської сінематеки.
Джерело: <a href="http://gazeta.ua/articles/culture/_upershe-opublikuvali-roman-charli-chaplina/540031">Gazeta.ua</a>

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...