Суд дозволив затримати головних кримських сепаратистів

За відкритим кримінальним провадженням за захоплення державної влади підозрюваним загрожує до десяти років позбавлення волі.

Як йдеться у повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури України, вчора Шевченківський районний суд м. Києва задовольнив клопотання Генеральної прокуратури про затримання та привід до суду для обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою самопроголошеного прокурора АР Крим, громадянки України Наталії Поклонської.

Цю громадянку України підозрюють у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 109 Кримінального кодексу України (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення Конституційного ладу або на захоплення державної влади).

Досудове розслідування встановило, що Н. Поклонська погодилась на незаконну пропозицію очолити прокуратуру АР Крим та незаконно приступила до виконання службових обов’язків.

Вчора також було дано дозвіл на затримання та привід до суду для обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою незаконно призначених Міністра надзвичайних ситуацій АР Крим Сергія Шахова, в.о. начальника прикордонної служби АР Крим Віктора Мельниченка, начальника Головного управління внутрішніх справ у АР Крим Сергія Абісова та начальника Головного управління СБУ в АР Крим Петра Зими.

Вказаних осіб обвинувачують у співучасті з громадянами Володимиром Константиновим та Сергієм Аксьоновим у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 109 Кримінального кодексу України (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення Конституційного ладу або на захоплення державної влади).

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...