"Любо, братцы, жить": Росія хоче захлиснути Україну в криміналі, випустивши зеків з кримських тюрем

Російська влада планує звільнити ув'язнених, які утримуються у виправних установах Севастополя і Криму.

До теперішнього часу Україна поки не перевела їх у відповідні установи на своїй території, а Росія не має права обмежувати їхню свободу, пише "Московский комсомолец" посилаючись на джерело в Мін'юсті РФ.

Першими на свободу вийдуть арештанти СІЗО. Якщо у них є прописка на території Севастополя чи Криму, то вони автоматично перейдуть у категорію російських громадян, в іншому випадку їх змусять покинути територію Росії.

Трохи пізніше передбачено звільнення ув'язнених з колоній. Це зачепить громадян, які вчинили ненасильницькі злочини. Особи, засуджені за вбивство за інші тяжкі злочини, продовжать перебування в місцях позбавлення волі до проведення переговорів російської сторони з Україною.

Поки що українська сторона відмовляється від обговорення ситуації, що склалася.

Для запобігання зіткнення арештантів з наглядачами у виправних установах Криму терміново формується суспільно-наглядова комісія (СНК) з правозахисників. Для роботи вахтовим методом направляються правозахисники Москви.

Також в Крим заплановано відправити представників президентської Ради з прав людини, які контролюватимуть процес звільнення в'язнів.

Зараз на території Севастополя і Криму є три виправні установи. В них містяться 3000 ув'язнених, тільки 2 з яких мають російське громадянство.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...