Росія запрошує на постійне місце проживання до Колими

У Магаданській області діє програма допомоги співвітчизникам, охочим переселитися в цей регіон з-за кордону.

В області прийнято програму "Трудові ресурси Магаданської області", повідомила міністр праці та соціальної політики регіону Наталія Твердохлєбова. Підпрограма "Надання сприяння добровільному переселенню співвітчизників, що проживають за кордоном, в Магаданську область " є її складовою частиною і розрахована на період з 2014 по 2017 роки.

Твердохлєбова пояснила, що російська держава компенсує витрати учасникам програми і членів їх сімей на оформлення візи, переїзд та провезення особистого майна від місця постійного проживання на території іноземної держави до місця майбутнього проживання на території Магаданської області. Передбачена виплата підйомних, щомісячної допомоги за відсутності доходу від трудової діяльності та ряд інших виплат з федерального і обласного бюджету.

Як повідомили в міністерстві праці та соціальної політики області кореспонденту ИТАР-ТАСС, вже понад 100 жителів України звернулися до влади Колими за допомогою у переселенні в Магаданську область. Усі звернення відносяться до періоду з початку поточного року і "ймовірно, пов'язані з останніми подіями в цій державі".

За словами глави відомства, в регіоні потрібні вчителі, лікарі, кваліфіковані робітники.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...