У Волгограді вибухнув автобус: 10 людей загинуло

У Національному терористичному комітеті Росії вважають, що автобус могли підірвати терористи.
Більшість загиблих - студенти (фото mchs.gov.ru)
Більшість загиблих - студенти (фото mchs.gov.ru)
Сьогодні, о 14:05 стався вибух у пасажирському автобусі в російському місті Волгоград, повідомляє gazeta.ru.
 
Кількість загиблих досягла десяти осіб, вісімнадцять людей доставлено в лікарні. Як заявили у Національному антитерористичному комітеті, в автобусі спрацював вибуховий пристрій.
 
В обласному управлінні Федеральної служби безпеки підтвердили, що кількість загиблих досягла десяти осіб. У 15-ту і 25-ту обласні лікарні доставили 18 поранених. Їх стан оцінюють як важкий і середньоважкий. Загиблі і постраждалі, в основному, були студентами Волгоградського держуніверситету.
 
Вибух стався в автобусі "ЛіАЗ", що курсував за маршрутом №29 "Кардіоцентр - кінотеатр "Ювілейний". Він пролунав, коли автобус під'їхав до зупинки "Лісобаза" в Красноармійському районі Волгограда. За попередніми даними, в цей момент усередині машини перебувало 40 чоловік. До вибуху займання в транспорті не було.
 
За фактом вибуху порушено кримінальну справу за статтею "теракт".
 
"Згідно з попередньою інформацією, в салоні пасажирського автобуса спрацював невстановлений вибуховий пристрій, тому як одну з версій можна розглядати теракт", - заявили в поліції.
Національний антитерористичний комітет Росії підтвердив, що в салоні автобуса спрацювала бомба.
 
Трохи згодом в обласному управлінні Міністерства надзвичайних ситуацій  заявили, що в пасажирському автобусі вибухнула ручна граната.
 
Перед цим ГУ МВС у Волгоградській області повідомляло, що автобус міг вибухнути через несправність газового обладнання.
 
Зараз місце вибуху оточене, там працює оперативно-слідча група, на місце також приїхав виконувач обов'язків керівника регіонального слідчого управління.
 
На місці події працюють 150 людей і більше 30 одиниць Тамтешні мас-медіа повідомляють, що Державтоінспекція області розпорядилася екстрено зняти з рейсів усі маршрутні таксі.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.
...