Польська опозиція вимагає не проводити рік Росії в Польщі через її дії в Україні

Найбільша польська опозиційна партія "Право і Справедливість" (PiS) закликала уряд країни скасувати проведення року Росії в Польщі і Польщі в Росії у 2015 році у зв'язку з окупацією Росією Криму.

Про це під час прес-конференції у Сеймі повідомив депутат PiS Казімєж Уяздовський, передає Укрінформ.

"Ми здивовані, що міністр (культури і національної спадщини) Здроєвський після агресії Росії у Криму не відмовився від участі міністерства культури в організації року Польщі в Росії і року Росії в Польщі... Вимагаємо від міністра Здроєвського відмовитися від цієї серйозної помилки, якою є продовження таких проектів", - заявив Уяздовський.

Реагуючи на цей заклик, міністр культури повідомив, що остаточне рішення щодо організації року Польщі в Росії ще не прийнято. Водночас він зауважив, що проект проведення року Польщі в Росії затверджено ще в 2012 року, тож відмовитися від нього наразі неможливо.

Здроєвський підкреслив, що проведення такого року - це промоція не лише культури, а й економіки.

Нагадаємо, МЗС Польщі нещодавно поінформувало, що не поєднує культурно-промоційну програму з політичною ситуацією навколо російсько-українського конфлікту, а тому продовжує планувати цей захід.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...