Сех вдалося через суд довести, що закидання їй "нечесного бізнесу" – наклеп

Голова Львівської ОДА Ірина Сех у суді довела, що звинувачення на її адресу та її рідних про незаконне ведення бізнесу є наклепом.

Про це повідомляє прес-служба Львівської обласної організації ВО "Свобода".

Івано-Франківський міський суд визнав недостовірною і такою, що завдає шкоди гідності й діловій репутації, інформацію, опубліковану в статті "Дубові справи опозиції" в газеті "Дзвони Нації" та поширену у червні 2012 року громадською організацією "Поклик Нації".

У постанові йдеться, що поширені відповідачем твердження не відповідають дійсності, мають явно наклепницький характер. "Відповідачі не мали жодних підстав для поширення негативної інформації… ні у вигляді рішень судів, ні офіційних повідомлень правоохоронних органів чи інших державних органів про виявлення випадків порушення позивачем чи її чоловіком норм законодавства у сфері заготівель чи торгівлі лісом", – йдеться в рішенні. Представлені відповідачем роздруківки інтернет-версій інших газет та сайтів суд не взяв до уваги як докази.

Суд зобов'язав засновника газети впродовж десятьох днів від набуття чинності рішення спростувати недостовірну інформацію стосовно Ірини Сех у газеті "Дзвони Нації". Текст має бути такого змісту: "Спростування. Шановні читачі, поширено недостовірну інформацію, яку було розміщено в газеті "Дзвони Нації" у червні 2012 року в статті Остапа Сливки під назвою "Дубові справи опозиції" щодо лідера фракції ВО "Свобода" у Львівській обласній раді, голови Львівської обласної організації ВО "Свобода" Ірини Сех. А саме інформація про те, що вона начебто "кришує" злочинний бізнес, про "протиправні оборудки" її чоловіка, про те що у них "склався сімейний підряд не тільки у бізнесі", а й у Львівській обласній раді…, є такою, що не відповідає дійсності і була спрямована на приниження честі, гідності та ділової репутації Ірини Сех".

Суд також постановив стягнути із засновника газети – громадської організації "Поклик Нації" витрати на судовий збір у розмірі 214 грн 60 коп.

Нагадаємо, що в жовтні 2012 року Ірина Сех подала до суду на громадську організацію "Поклик Нації", зареєстровану в Івано-Франківську, яка є видавцем газети "Дзвони Нації", та на автора статті, в якій містилася наклепницька інформація, спрямована проти кандидатів у народні депутати від ВО "Свобода", зокрема, проти Ірини Сех.

Цю газету перед парламентськими виборами 2012 року розповсюджували у Бродівському, Буському, Кам'янка-Бузькому та Радехівському районах Львівщини.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...