Хай тепер Росія думає: Україна майже повністю позбавила окупований Крим прісної води

Україна перекрила надходження води на анексований Росією Кримський півострів з річки Дніпро через Північно-Кримський канал.

Україна забезпечує до 85% потреб Криму в прісній воді через Північно-Кримський канал, який з'єднує головне русло Дніпра з півостровом, повідомляє УНІАН.

Північно-Кримський канал був побудований в 1961-1971 роках, починається з Каховського водосховища і доходить до Керчі, довжина каналу 402,6 км, максимальна пропускна здатність 300 куб. м/сек.

Росія в березні анексувала український Крим. 27 березня Генасамблея ООН більшістю голосів прийняла резолюцію про територіальну цілісність України, в якій референдум у Криму визнано незаконним. Практично всі країни світу не визнали територіального розділу України, засудивши дії Кремля.

17 квітня під час "прямої лінії" з росіянами президент РФ Володимир Путін визнав, що незаконний референдум у Криму пройшов за участю російської армії.

При цьому Росія продовжує дестабілізувати ситуацію в Україні. 12-13 квітня російські озброєні бойовики захопили адмінбудівлі у низці міст Донецької області. Вони викрадають, піддають тортурам і вбивають людей, обстрілюють українські літаки і вертольоти, нападають на військові об'єкти.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...