У Празі на честь "Небесної Сотні" встановили 107 дерев’яних хрестів (ВІДЕО)

107 дерев’яних хрестів встановили в одному із парків Праги.

Кожен з них – як зображення героя "Небесної сотні", які загинули через київські протистояння наприкінці лютого, повідомляє Радіо Свобода.

До меморіальної акції долучилися екс-міністр закордонних справ Чехії, місцеві політики та понад сотня містян.

Водночас представник громадського об’єднання Чехії "Хочемо демократичну Україну" Мартін Углірж розповів й про одну з останніх жертв донбаської кризи - депутата Володимира Рибака. Його некролог приєднали до стіни пам’яті на місці символічного кладовища.

На акції вшанування був присутній й Олександр Медведєв - один із поранених героїв Майдану, якого взяли на лікування чеські лікарі. Чоловік наголосив: Росія вживає подвійних стандартів, коли говорить про захист мітингувальників на Сході.

"Я хотів би подивитися на ту Росію, яка так хоче і бореться за права і свободи у нас, в Україні - я хотів би подивитися, як би вона вирішувала ті самі дії, якби вони були в Росії. Вони просто придушили би в той же день - і все" - вважає активіст.

Також Олександр Медведєв нагадав присутнім про недавні навчання російського ОМОНу із розгону масових протестів, а також інші прояви агресивних дій Кремля стосовно інакомислячих - зокрема, в Чечні та Афганістані.

 

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...