Затримано заступника самопроголошеного мера міста Слов’янськ (ВІДЕО)

Під час повернення з Москви працівниками СБУ в аеропорту "Донецьк" було затримано небезпечного диверсанта, громадянина України Ігора Перепечаєнка.

В рамках Антитерористичної операції контррозвідка Служби безпеки України попередила протиправну діяльність громадянина України Перепечаєнка Ігоря Анатолійовича, 26.05.1972 р.н., відомого як заступник самопроголошеного мера м. Слов’янськ Донецької області.

За отриманими даними, Перепечаєнко І. А. причетний до організації сепаратистських заходів та масових заворушень у Донецькій області, які супроводжувалися насильством над особами, погромами, знищенням майна, опором представникам влади із застосуванням зброї або інших предметів, які використовуються як зброя та захопленням державних будівель, зокрема Донецької обласної державної адміністрацій, районного відділу внутрішніх справ та Служби безпеки України.

Відомо, що Перепечаєнко І. А. встановив контакт з членами розвідувально-диверсійної групи ГРУ ГШ ЗС РФ, якою керує "Стрєлок" (громадянин РФ Гіркін (Стрєлков)), та надавав сприяння вказаним особам в організації ними терористичних актів у Донецькій області. Зазначені дії представників спецслужб РФ призвели до загибелі співробітника СБ України під час виконання службових обов’язків.

22.04.14 р. за завданням "Стрєлка" Перепечаєнка І. А. чартерним рейсом було доставлено до Москви, де він спілкувався з журналістами "Первого канала", а також отримав необхідні вказівки та інструкції від куратора іноземної сторони щодо вжиття заходів з посилення ескалації ситуації у східних регіонах нашої держави. Куратор також передав для "Стрєлка" кошти (19 тис.у.о.) та технічний засіб (прилад для шифрування телефонних розмов).

Під час повернення з Москви до України в результаті спецоперації СБУ його було затримано в аеропорту "Донецьк". Вказані кошти та технічний засіб були вилучені під час затримання.

Зараз здійснюється опитування Перепечаєнка І. А. з метою отримання ознак та фактів причетності до скоєння злочину, передбаченого ч. 1 ст. 294 КК України, а також прийняття рішення щодо початку досудового розслідування, повідомили у прес-центрі СБУ.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...