"Прокурор" Криму заявила про кримінальне переслідування кримських татар, які зустрічали Джемільова (ВІДЕО)

Прокуратура Криму направила до слідчого комітету і ФСБ дві постанови стосовно учасників зустрічі лідера кримських татар Мустафи Джемільова.

Кримським татарам інкримінується участь в "незаконних публічних акціях екстремістського характеру", що мали місце 3 травня в Армянську, пише Гордон.

"3 травня в Армянську  і деяких інших районах Криму  Меджлісом кримськотатарського  народу під керівництвом Чубарова Рефата Абдурахмановича проведені незаконні публічні акції екстремістського характеру, пов'язані з масовими заворушеннями, перекриттям автотрас, незаконним перетином державного кордону РФ, пов'язані з перешкоджанням законній діяльності державних органів, а також застосуванням насильства", - заявила Поклонська у своєму відеозверненні.

3 травня лідерові кримськотатарського народу Мустафі Джемільову офіційно заявили про заборону на в'їзд до Криму протягом найближчих п'яти років. Тисячі кримських татар у відповідь на це прийшли до контрольно-пропускного пункту під Армянськом, а також заблокували трасу, що веде до півострова.

Народний депутат, колишній голова Меджлісу кримськотатарського народу Мустафа Джемільов назвав рішення про заборону на в'їзд до Криму "хамством".

В уряді України заявили, що Росія повертається до політики гноблення народів і національної дискримінації.

З іншого боку, самозванний прем'єр Криму Сергій Аксьонов назвав дії кримськотатарських активістів, які перейшли кордон, облаштований Росією на українській території, злочином.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...