Відомій головоломці Кубик Рубіка - 40 років

69 -річний творець механічної  головоломки угорський скульптор  Ерно Рубік святкує 40-річний ювілей  свого винаходу.

На річницю створення всесвітньо відомої головоломки в науковому центрі "Liberty" в Нью-Джерсі проходить масштабна виставка, присвячена Кубику.

Як експонати представлені різні варіанти кубика, в тому числі перші прототипи з дерева. Там же знаходиться і найдорожча версія головоломки. Її основа зроблена з золота, а поверхню прикрашають 1360 дорогоцінних каменів: діаманти, смарагди, рубіни, сапфіри і аметисти. Вартість такого експоната - два з половиною мільйони доларів.

Вперше головоломка надійшла в продаж в Будапешті в 1974 році. Через шість років її можна було купити практично в будь-якій точці планети.

За статистикою, кожна сьома людина в світі хоч раз тримала Кубик Рубіка в руках.  Загалом у світі вже продано понад 300 млн. екземплярів популярної іграшки.

"Ця іграшка є вдома у кожного. Тому досить складно було влаштувати таку виставку, щоб здивувати людей. Але ми знайшли таку можливість, адже насправді у нашого кубика набагато більше, ніж просто шість сторін", - розповів творець Кубика Рубіка.

Виставка відомої головоломки починається сьогодні у Нью-Джерсі і триватиме сім місяців, після чого ще на сім років відправиться у світове турне, передає ІТАР -ТАРС.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...