Французи відмовились навчати північнокорейців секретів виготовлення улюбленого сиру Кім Чен Ина

Французька Національна школа молочної промисловості (ENIL) відмовила представникам КНДР у навчанні двох північнокорейських фахівців готувати сир.

За інформацією видання The Daily Telegraph, лідер КНДР під час навчання в міжнародній школі Берна пристрастився до традиційного швейцарського сиру "Емменталь", і його не влаштовує якість продукції північнокорейських сироварень, пише Lenta.ru. Тому він вирішив налагодити виробництво цього сорту сиру на батьківщині, для чого і хотів послати учнів у французький коледж.

Після відвідин північнокорейськими чиновниками навчального закладу, в місцевих ЗМІ з'явилася чутка, нібито коледж погодився навчати сироварів. Газети навіть придумали цьому новий термін - "сирна дипломатія". Але директор ENIL Веронік Друе спростувала цю інформацію, заявивши, що у коледжу немає можливості приймати нових іноземних студентів.

На цей момент в навчальному закладі навчається 600 студентів за спеціальністю "сироваріння", в тому числі кілька людей з Марокко, Росії та Сенегалу.

"Ми не спеціалізуємося на навчанні іноземних студентів, оскільки у нас дуже маленький навчальний заклад. Тому ми віддаємо пріоритет тим міжнародним партнерам, з якими у нас укладені договори", - пояснила міс Друе.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...