Савченко і Нємцова нагородили престижною міжнародною нагородою

У Польщі українську льотчицю Надію Савченко відзначили нагородою Freedom Award-2015. Також її посмертно отримав убитий російський політик Борис Нємцов.

На церемонії був також відзначений Донецький національний Університет, який через окупацію був змушений переїхати з Донбасу, повідомив у Twitter посол України в Польщі Андрій Дещиця.

Нагороду для Савченко передали її сестрі Вірі, яка брала участь у церемонії. З отриманням нагороди привітав Надію посол США в Україні Джефрі Пайєт.

"Величезна честь бути на церемонії на честь Савченко, де від її імені виступає сестра Віра. Савченко це символ єдності України", - розповів Пайєт.

Крім того, посмертно Freedom Awards нагороджений убитий російський опозиціонер Борис Нємцов. Нагороду прийняла дочка політика Жанна. Під час виступу вона анонсувала створення фонду імені батька.

Freedom Awards дають особам і організаціям, які захищають і відстоюють свободу в світі.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...