Міліція затримала паралімпійця, який замість списа кидав зекам наркотики (ВІДЕО)

Злочинній групі допомагав призер паралімпійських ігор, майстер спорту з легкої атлетики з метання списа. Щоби надійно "прив'язати" його до себе, хлопця схилили до вживання ін’єкційних наркотиків. Працівникам Управління боротьби з організованою злочинністю ГУ МВС у Херсонській області спільно з адміністрацією виправної колонії вдалося з'ясувати, що група складалася зі шести осіб. Канал постачання наркотиків організував засуджений, який перебуває в неволі 13 років за злочини, вчинені у 1990-х роках. Зі своєї камери він телефонував членам групи, які нещодавно звільнилися. Злодій замовляв їм небезпечні наркотичні та психотропні речовини: екстракційний опій, амфетамін та канабіс, повідомляє mvs.gov.ua.

Засуджені розраховувались за наркотики через банківські рахунки. Для цього вони телефонували рідним і просили переказати гроші для буцімто сплати картярських боргів. Дехто вдавався до телефонного шахрайства. Після отримання коштів, учасники групи скуповували замовлені наркотики для колег на зоні.

"Документувати злочинну діяльність групи було нелегко. Засуджений особисто координував дії своїх "підлеглих" у режимі конференц-зв’язку. А процес перекидування наркотиків на територію зони займав не більше 10 секунд", - розповів керівник ГУ МВС у Херсонській області Валерій Літвін.

Кілька осіб слідкували за охоронцями колонії і чекали моменту, коли ті відвернуться. Потім подавали умовний знак спортсмену і той кидав на потрібну відстань одразу по кілька "наркотичних посилок".

Оперативники задокументували п’ять фактів збуту на територію колонії наркотичних засобів: більше 100 мілілітрів екстракційного опію та 300 грамів канабісу. Працівники міліції провели обшуки за місцем мешкання фігурантів, вилучили екстракційний опій, канабіс та інші речові докази їхньої діяльності.

Двох учасників групи заарештували та доправили у слідчий ізолятор. Трьом іншим членам групи обрано інші запобіжні заходи. Розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст.307 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 10 років із конфіскацією майна.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.