"Телефонний лохотрон" успішно працює в Україні

Мешканці Вінниці за добу передали шахраям понад 40 тисяч гривень.
Суспільна свідомість і почуття на руку шахраям
Суспільна свідомість і почуття на руку шахраям

Протягом доби майже 42 тисячі гривень перерахували на рахунки телефонних шахраїв четверо мешканців Вінниці. Усіх потерпілих обманули за однаковою схемою – невідомі телефонували на їхні мобільні і повідомляли про рідних чи родичів, які потрапили в аварію чи бійку і через це затримані міліцією. Щоби вирішити питання з правоохоронцями, треба негайно перерахувати певну суму коштів на вказаний рахунок. Як не дивно, але вигадану шахраями ситуацію потерпілі "сприйняли з розумінням" і без вагань розпрощалися з коштами, повідомляє unn.com.ua.

До речі, в Україні такий спосіб шахрайства успішно застосовують уже кілька років. Проте любов до рідних, які, буцім, опинилися у міліції, та усталена думка у суспільній свідомості про тотальну корупцію у правоохоронних органах і можливість відкупитися, сприяють телефонним остапам бендерам. 

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.
...