Вперше без страховки подолано Великий Каньйон

Нік Валленда, великий поціновувач трюків на висоті, перетнув Великий Каньйон без страхового спорядження. 34-річний спортсмен почав активну підготовку до цієї акції чотири роки тому.

Останнім часом він тренувався у Флориді, де ходив по канату без страховки, правда, на невеликій висоті. Він мріяв здійснити це ще в дитинстві, коли відвідував Каньйон з батьками.
Мало того, що він пройшов Великий Каньйон без страховки, так йому ще й створили проблеми - на американця дув штучний вітер з поривами, які досягали швидкості 80 кілометрів на годину.
Ця подія викликала великий резонанс у світі. Прохід транслював навіть телеканал Discovery. А зробивши перехід через Великий Каньйон, Нік не приховував своїх сліз: «Я згадував мого прадіда. Все, що я зробив - це для нього ». У 1978 році прадідусь Ніка Карл Валленда впав, коли здійснював трюк у Пуерто-Ріко.
Цікаво, що на своїх досягненнях Нік Валленда не планує зупинятися. Він мріє прогулятися між нью-йоркськими будівлями Chrysler Building і Empire State Building.

Довідка:
Вже кілька досягнень за участю американця відзначені в книзі рекордів Гіннеса. Зокрема, він перетнув Ніагарський водоспад по тросу на висоті 50 метрів, а ще проїхав на велосипеді 45 метрів по канату (висота - 40 метрів).
 

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.