Пожежі в Аризоні забрали життя 19 вогнеборців

В штаті вже декілька днів тримається екстримально висока температура - в деяких районах Аризони до +50 ° С. 19 вогнеборців елітного американського підрозділу загинули при гасінні лісової пожежі в Аризоні.

Велика пожежа в американському штаті Аризона забрала життя 19 пожежних в неділю, 30 червня. Всі пожежники належали до спеціального загону швидкого реагування, повідомив представник комісії лісництва штату Аризона Арт Моріссон. Таких втрат в рятувальних операціях штат не зазнавав останні 80 років.

Спочатку загін вважався зниклим безвісти. Авіаційна служба з боротьби із лісовими пожежами в п'ятницю повідомила, що група пожежних зникла приблизно в 80 милях на північний захід від столиці штату міста Фенікс. Причини загибелі команди з'ясовуються.
Президент Барак Обама випустив офіційну заяву, в якій назвав загиблих пожежних героями. 

Пожежа, в якій загинули вогнеборці, ймовірно розгорілася від удару блискавки. Вогонь неймовірно швидко поширився в центральній Аризоні й підібрався на небезпечну відстань до житлових будинків. Місцева влада була вимушена повністю евакуювати два містечка: Ярнелл і Піплс Веллі. За словами місцевого шерифа Стіва Скуржі, принаймні 200 будівель згоріли дощенту.

Глава пожежної служби міста Прескотт Дан Фрайжо зазначив, що це одна з найбільших лісових пожеж на його пам'яті. За його словами, нестійка погода з мінливим вітром і високими температурами стала причиною загибелі команди. Синоптики очікують, що температура найближчим часом знижуватися не буде.

За даними американських ЗМІ, це найбільша втрата за останні 80 років - до цього подібна трагедія трапилася в 1933 році в Лос-Анджелесі, коли у вогні у Гріффіт Парку загинули 29 людей.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.