2-4 серпня пройде середньовічний фестиваль «ТуСтань»

У селі Урич Сколівського району, Львівської області відбудеться VIII фестиваль середньовічної культури «Ту Стань». Організатори закликають фестивальників приїздити вбраними у вишиванки або в середньовічному одязі.

Традиційно на святі відбуватимуться демонстрації і майстер-класи різних ремесел та народної творчості. Зокрема, гончарство, ткацтво, виготовлення ляльок-мотанок, кування, середньовічний орнамент.

Організатори обіцяють 3 серпня створити велику ватру зі співами на ексклюзивній імпровізованій сцені. Глядачів розважатимуть львівський етно-колектив Йорий Клоц та гурт Ірдорат з Білорусі.

Окрім цього, можна буде себе спробувати у ролі лицаря: реконструктори історичного бойового мистецтва проводитимуть тренування для хлопців від 15 років.

Лицарів, які проявлять себе найкраще, запросять взяти участь у нічному штрумі фортеці. В лицарських боях також можуть взяти діти від 3 років, їм видадуть спеціальні м’які мечі.

Вартість одного фестивального дня – 40 грн, абонемент на весь фестиваль – 60 грн. 
 

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...