У Меденичах буде фестиваль меду

15 вересня у Дрогобицькому районі на Львівщині вперше відбудеться Фестиваль меду. Свято проходитиме у селищі Меденичі.

Метою фестивалю є представлення та популяризація традицій розвитку бджільництва на Дрогобиччині, вшанування благородної праці пасічників, краєзнавча та туристична промоція краю, повідомляє прес-служба Львівської ОДА.

До участі у святі запрошують бджолярів Дрогобицького та інших районів Львівщини. Під час фестивалю буде представлено страви української національну кухні та кулінарного мистецтва.

В рамках фестивалю планують також широко представити продукцію бджільництва, зробити каталог пасічників, створити фотогалерею пасік Дрогобицького району, ініціювати залучення молоді та народних фольклорних колективів. 

Меденичі не випадково обрані центром проведення фестивалю. За народними переказами, в основу назви селища лягло слово «мед», а на території поселення надзвичайно розвиненим було саме бджільництво. Існує навіть легенда, що бджоли врятували село від татарської навали.

Окрім того, бджільництво відображене на символах селища. На гербі Меденич у синьому полі три золоті пні-вулики, над ними 9 золотих бджіл, а прапор Меденич – квадратне синє полотнище, на якому 9 жовтих бджіл.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...