Мешканці Дрогобича скуштують їжу часів Голодомору та "виростять" дерево

В суботу, 23 листопада, Громадський комітет вшанування пам’яті жертв Голодомору в Дрогобичі роздаватиме на вулиці харчі часів великого голоду 1932-1933 років. Не менш важлива частина урочистостей - складання металевого дерева як символу великої трагедії.
(фото tsn.ua)
(фото tsn.ua)

Частування харчами відбуватиметься з 11 00 до 15 00 на майдані Ринок. Далі розпочнеться складання металевого дерева пам'яті. Про це повідомив кореспондент ІА "Грім".

За словами секретаря міської ради Дрогобича Тараса Метика,  в місті вперше виставлять дерево, виковане із металу, що символізуватиме пам'ять та сум про трагідія українського народу.

"Ми звернутись до громади в інших районах Львівщини і всієї України, де гинули люди, з пропозицією долучитись до складання першої в Україні калини як символа пам'яті за жертвами голодної смерті, щоб вони надіслати нам металеву гілку калини. Потім всі ці гілки ми складемо і дерево наше посвятимо. Вже прийшла така гілка з Миколаєва, з Києва, потроху надходять калинові гілки з інших регіонів", - розповідає Тарас Метик.

Нагадаємо, цього року відзначають 80-ті роковини Голодомору-геноциду 1932—1933 років в Україні. Традиційно урочистості припадають на четверту суботу листопада.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...