Екс-начальникові Дрогобицької виправної колонії дали 5 років за хабар

Набув чинності вирок Дрогобицького міськрайонного суду Львівської області стосовно 35-річного начальника відділу Дрогобицької виправної колонії, який вимагав неправомірну вигоду від одного зі засуджених.
Посадовець вимагав від засудженого 2500 доларів (фото tsn.ua)
Посадовець вимагав від засудженого 2500 доларів (фото tsn.ua)

20 червня цього року працівники Служби безпеки України затримали майора внутрішньої служби "на гарячому" під час одержання 2,5 тисячі доларів США за сприяння в умовно-достроковому звільненні засудженого, котрий відбуває покарання у колонії за розбій.

Вироком суду правопорушника визнано винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України. Йому призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з іспитовим терміном 3 роки.

Колишнього посадовця також позбавлено спеціального звання "майора внутрішньої служби" і права обіймати посади, пов'язані з виконанням функцій представника влади у правоохоронних органах та органах Державної пенітенціарної служби, повідомили у прес-центрі СБУ.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.