СБУ у Львові викрило корупційну схему на 30 мільйонів гривень

Комунальне майно за участю представників Львівської міської ради, БТІ та судді відчужували на підставних осіб.
З СБУ жартувати не варто (фото comments.ua)
З СБУ жартувати не варто (фото comments.ua)

Сьогодні в рамках кримінального провадження працівники Служби безпеки України у Львівській області та прокуратури обшукують структурні підрозділи  Львівської міської ради та обласне комунальне підприємство Львівської обласної ради «Бюро технічної інвентаризації та експертної оцінки» (ОКП ЛОР «БТІ та ЕО»), повідомляє sbu.gov.ua.

 

Правоохоронці з’ясували, що впродовж 2011-2012 років суддя одного з міськрайонних судів Львівської області виніс низку неправосудних ухвал щодо визнання права власності на 13 об'єктів нерухомого комунального майна Львівської міської ради. Згодом ці об’єкти незаконно зареєстрували службовці ОКП ЛОР «БТІ та ЕО» на підставних фізичних осіб. Останні мешкали на території одного з райцентрів Львівської області та не мали жодного стосунку до цих об’єктів нерухомості.

 

За матеріалами СБУ органи прокуратури розпочато кримінальне провадження за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч. 2 ст. 375 (винесення суддею заздалегідь неправосудного вироку, рішення, ухвали або постанови) Кримінального кодексу України. Орієнтовна вартість 13 об’єктів комунальної нерухомості, що належала громаді Львова, становить приблизно 30 мільйонів гривень. 

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.